"Volkswagen" представи ID3 и гледа към електрическото бъдеще

Pinterest LinkedIn +

"Volkswagen" започва автосалона във Франкфурт с фокус към електрическите автомобили. Компанията представи официално хечбека ID3, който е с размерите на Golf, но изцяло електрически. Автомобилът е и само началото на цяла гама електрически предложения.

ID3 ще се предлага в три версии с различна мощност на батерията. Те ще осигуряват пробег съответно от 330 км, 418 км и 550 км.

Финалният ID3 е много близо до прототипите. Моделът използва и обновеното лого на компанията. В интериора технологиите доминират с голям 10-инчов сензорен дисплей. Като опция се предлага и хедъп дисплей с добавена реалност.

"Volkswagen" планира още три модела – ID Crozz (кросоувър с 5 места), буса ID Buzz и трети модел, който все още няма име. ID Crozz се очаква още следващата година, докато другите два модела – през 2023 г.

Цените на ID3 ще започват "под 30 000 евро" в Европа, като целта е колата постепенно да започне да конкурира моделите с традиционни двигатели, особено чрез субсидиите, които много правителства предлагат.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.