От "Volkswagen" потвърдиха, че ще представят Golf 8 тази година

Pinterest LinkedIn +

От "Volkswagen" потвърдиха, че ще представят осмото поколение на Golf още тази година. Компанията обещава и един от най-красивите дизайни на модела досега, съобщава "Autocar".

Новата версия на хечбека трябваше да бъде представена заедно с електрическия му събрат ID3 по време на автосалона във Франкфурт. Впоследствие обаче VW реши да фокусира това събитие само върху електрическия модел. Това породи опасения за потенциалното забавяне на Golf 8.

Такова обаче няма да има. Golf 8 ще се появи през есента, като колата е практически готова. Тя ще запазва класически елементи и пропорции, но ще предлага и нови щрихи, които да "грабват окото", казват от компанията, която показва и снимка на модела в камуфлаж.

Моделът ще предлага множество технологии за пестене на гориво, подобрени мултимедийни възможности, автономни функции и по-високо качество на изработка. Целта на "Volkswagen" е да позиционира Golf като лидер в сегмента. Очаква се Golf 8 да се предлага само като хечбек с 5 врати, а тривратият модел и комбито да бъдат спрени.

Колата ще е с новата платформа MQB, като структурата ѝ ще е с 50 кг по-лека. Ще има избор от доста двигатели, включително дизели, както и хибридни версии.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.