"Ford" и "Volkswagen" ще си сътрудничат за електрически и автономни коли

Pinterest LinkedIn +

"Volkswagen" и "Ford" са в напреднала фаза на преговори за ново партньорство. Двете компании искат да си помагат в разработката на електрически и автономни автомобили и да си споделят технологии, съобщава "Ройтерс".

Очаква се "Volkswagen" да сподели с "Ford" платформата си за електрически коли MEB. На нея е базиран и хечбекът VW ID3, който ще започне да се продава към края на годината.

Партньорството ще включи и инвестиция от страна на "Volkswagen" в дъщерната компания на "Ford" – "Argo AI". Засега от "Volkswagen" отказват коментар по темата. От "Ford" казват единствено, че водят разговори с "Volkswagen", които са продуктивни и на различни теми, а подробности ще бъдат споделени, когато детайлите се изяснят.

Очаква се бордът на директорите на "Volkswagen" да обсъди потенциалното партньорство тази седмица. Това ще е и решаващ момент за бъдещето на това сътрудничество. Двете компании вече работят заедно и дългосрочно в сферата на автомобилите за търговски и комерсиални дейности.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.