"Volkswagen" подготвя 34 нови модела за 2020 г.

Pinterest LinkedIn +

"Volkswagen" ще предложи 34 нови модела по целия свят през 2020 г., съобщава "Autocar". Сред тях са първите два изцяло електрически модела в гамата ID, както и шест други електрифицирани предложения.

Компанията ще пусне на пазара ID3 и ID Next, които ще се предлагат в Европа, Китай и Северна Америка. Тя подготвя още шест други електрически или хибридни модела, включително Golf GTE.

Сред 34-те нови модела ще има 12 SUV-а. От компанията не дават повече подробности за плановете си, но казват, че очакват добра година.

В момента "Volkswagen" извършва и мащабно реструктуриране, което вече е довело до спестяването на 2,6 млрд. евро разходи. Компанията отбелязва, че през 2019 г. е увеличила пазарния си дял и има по-голяма оперативна печалба, главно заради търсенето на SUV модели.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.