Новият Volkswagen Golf залага на технологиите

Pinterest LinkedIn +

Новото поколение Volkswagen Golf залага на модерните технологии. Именно те са основен фокус в колата, която идва на фона на променящия се пазар.

Новият Golf ще разполага с изцяло дигитален кокпит, а според "Volkswagen" скокът е сравним с появата на смартфоните на фона на обикновените мобилни телефони. Колата ще има множество технологии, включително Car2X. Тя позволява на автомобилите да комуникират директно помежду си и да си пращат сигнали за проблеми на пътя в рамките на около 800 метра една от друга.

Разбира се, другите автомобили също трябва да разполагат с технологията, за да може тя да работи. Освен това новият Golf ще има и полуавтономен режим, който ще може да управлява колата на магистрала със скорост до 210 км/ч. Системата ще може да ускорява, спира и да заобикаля самостоятелно, като ще изисква от шофьора да държи поне една ръка на волана.

Дигиталният кокпит, т.е. таблото и сензорният дисплей, ще са стандартни за всички нива на оборудване. Същото важи и за получаването на софтуерни ъпдейти по въздуха. Чрез ъпдейтите ще могат да се активират и допълнителни екстри впоследствие, ако потребителят ги пожелае, например автоматичен круиз контрол или WiFi хотспот.

Новият Golf ще поддържа и функция да използва някои модели смартфони на "Samsung" вместо ключове за отключване на вратите и палене на двигателя. Това ще става чрез чип в самите телефони и няма да е нужна мобилна връзка. Освен това Golf ще има достъп до гласовия асистент Alexa на "Amazon", който е част от оборудването.

Колата ще има и 5 различни хибридни версии, които ще варират според пазара. Ще се предлагат и дизелови модели, а по-натам – и модел на природен газ.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.