"Volkswagen Group" планира да увеличи разликите между основните си брандове

Pinterest LinkedIn +

Трите основни бранда на "Volkswagen Group" – "Volkswagen", "Skoda" и "Seat" – ще бъдат раздалечени един от друг. Това казва продуктовият стратег на концертна Майкъл Йост в интервю за "Automobilwoche".

Концернът иска в бъдеще всеки бранд да се свързва от хората с нещо конкретно и да има ясен фокус. "Seat например може да представлява още по-емоционални коли, каквито са например моделите Cupra. "Skoda" може да обърне още по-голямо внимание на Източна Европа и на всички клиенти, които търсят функционалност", казва Йост.

Целта е всеки бранд да има отличаващи се черти. Така например "Skoda" може да спре да предлага луксозни опции като алкантара в интериора и други подобни екстри. За сметка на това ще се съсредоточи върху по-агресивни цени и ще се насочи директно срещу пазарите на "Hyundai", "Kia" и "Dacia".

"Seat", от своя страна, може да увеличи лукса и спортното усещане. Това ще дойде и с повишение на цените, което ще направи марката директен конкурент на моделите на "Alfa Romeo" например.

Основният бранд "Volkswagen" също ще претърпи промени, които да отразят другите два бранда. Той ще предлага по-луксозните модели, но и няма да пречи на другите две марки с директни конкуренти. Йост казва, че поради тази причина в Европа VW няма да предложи Tiguan Coupe.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.