Вижте най-новия клип на "Slipknot" – “Yen”!

Pinterest LinkedIn +

Иконите от Айова "Slipknot" споделиха официалния видеоклип към новия си сингъл “Yen”.

“Yen” е най-новата песен от дългоочаквания нов албум "The End, so far", който ще излезе на 30 септември чрез "Roadrunner Records"/"Орфей мюзик".

Както парчето, така и видеото демонстрират изключителния диапазон на "Slipknot" и показват популярната и дълбоко енигматична група безмилостно чертае нов път, докато продължава да предефинира, да съживява и да преосмисля обхвата на рок музиката.

“Yen” следва водещия сингъл от предстоящия албум – “The Dying Song (Time To Sing)”, който излезе миналия месец, придружен от официален видеоклип. Песента получи широко одобрение: "The FADER" я обяви за „абсолютно разбиващо парче“, а "Rolling Stone" я определи като „тежка нова елегия“.

Продуциран от "Slipknot" и от Джо Бареси (Joe Barresi), албумът "The End, so far" е достъпен за предварителна поръчка сега, с наскоро пуснати лимитирани CD версии (всяка с уникални изображения на всеки член на групата) и няколко варианта на винил. Той включва изненадващия сингъл на групата от 2021 г. „The Chapeltown Rag“ и следва изключително популярния им албум от 2019 г. "We are not your kind", който отбеляза третото поредно първо място на "Slipknot" в класацията "Билборд 200" ("Billboard 200"). Той дебютира под #1 в официалните класации за албуми в дванадесет държави, включително Обединеното кралство, Австралия, Канада и Мексико, и влезе в топ 5 дебюти на класациите в още дванадесет държави, включително Германия, Франция и Швеция.

Тази есен "Slipknot" ще се впуснат в третата част от турнето си "Knotfest Roadshow", което ще започне на 20 септември в Нашвил, Тенеси. Към бандата ще се присъединят специалните гост-изпълнители Ice Nine Kills и Crown The Empire. Есенното турне ще включва и фестивални изяви на „Louder Than Life“ в Луисвил и „Aftershock“ в Сакраменто. През лятото групата ще обиколи и Европа с изяви на международни фестивали и концерти, включително техните собствени фестивали "Knotfest" в Германия и Финландия.

Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.