Чуйте мощното ново парче "Lux Aeterna" на "Металика", които обявиха нов албум и турне!

Pinterest LinkedIn +

Метъл легендите "Metallica" изненадаха феновете със заглавието и премиерната дата на предстоящия си 12-ти студиен албум "72 Seasons", който ще излезе на музикалния пазар на 14 април 2023 година. Предстоящият проект е първата студийна колекция на групата след "Hardwired...To Self-Destruct" от 2016 година, а нейни музикални продуценти са известният звукорежисьор и близък приятел на групата Грег Фиделман (Greg Fidelman) и както обикновено - Джеймс Хетфийлд и Ларс Улрих.

Заедно с анонса за "72 Seasons" "Metallica" взривиха интернет и с първия сингъл от албума - мощното парче "Lux Aeterna". Вижте по-долу видеоклипа към "Lux Aeterna", режисиран от Тим Саченти (Tim Saccenti).

"Заглавието "72 Seasons" е вдъхновено от любима моя книга, която описва първите 18 години от живота ни, а именно оформянето на нашата истинска или фалшива същност. Албумът се върти смислово около влиянието на родителите върху изграждането на личността ни. Като зрели хора ние пресъздаваме или реагираме на тези детски преживявания, притиснати от избора дали да останем затворници на детството, или да се освободим” - споделя Джеймс.

Заедно с новия албум "Metallica" обявиха и световно турне. То е озаглавено M72 и ще премине през 2023-та и 2024-та година. Обиколката включва два концерта във всеки град, но групата е измислила да ги превърне в "No Repeat Weekend", тоест това ще са два последователни концерта в един и същи град, но с напълно различни сетлисти и подгряващи състави. Турнето започва в Амстердам през месец април, преди поредица от концерти в Америка.

M72 ще се отличава с впечатляващ сценичен дизайн, с двудневни пасове и такива за цялото турне, както и с билети с отстъпка за фенове под 16 години. Двудневните билети са в продажба от петък, 2 декември, заедно с предварителната поръчка на "72 Seasons" на винил и CD.

Част от приходите за всеки продаден билет ще отидат за фондацията на групата "All Within My Hands" (AWMH), основана през 2017 г. Усилията на AWMH са фокусирани върху подпомагането и обогатяването на живота на общностите, които подкрепят "Metallica".

А ето какво ще включва новият албум:
1. 72 Seasons
2. Shadows Follow
3. Screaming Suicide
4. Sleepwalk My Life Away
5. You Must Burn!
6. Lux Aeterna
7. Crown of Barbed Wire
8. Chasing Light
9. If Darkness Had a Son
10. Too Far Gone?
11. Room of Mirrors
12. Inamorata

Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.