"Depeche Mode" обявиха нов албум и турне

Pinterest LinkedIn +

На специално събитие в Берлин музикантите от "Depeche Mode" обявиха, че предстои да издадат нов албум и да тръгнат на световно турне през 2023 г. Турнето "Memento Mori" ще бъде в подкрепа на едноименния 15-ти студиен албум на групата, който трябва да излезе през пролетта на 2023 г.

Дейв Гаан (Dave Gahan) и Мартин Гор (Martin Gore) разкриха, че обиколката ще започне със специална ограничена поредица от дати в Северна Америка на 23 март, която ще включват дати в "Madison Square Garden" в Ню Йорк, "United Center" в Чикаго, "Kia Forum" в Лос Анджелис и "Scotiabank Arena" в Торонто. Европейската част от турнето ще стартира на 16 май с изяви в "Stade de France" в Париж, "Olympic Stadium" в Берлин, "San Siro Stadium" в Милано и "Twickenham Stadium" в Лондон. За съжаление, то няма да мине през България.

„Започнахме работа по албума в началото на пандемията и тематиката беше директно вдъхновена от този период. След смъртта на Fletch решихме да продължим, тъй като сме сигурни, че това е нещото, което той би искал. Болката придаде допълнителен смисъл на проекта“, коментира Мартин Гор.

Fletch щеше да хареса тази колекция. Ще я споделим с вас скоро и нямаме търпение да я представим на живо следващата година“, добавя Дейв Гаан.

Турнето "Memento Mori" ще бъде 19-тото поред за групата и първото им от 2017 г. насам. Последната им обиколка "Global Spirit Tour 2017-2018" беше най-дългата им до момента, като бандата свири пред повече от 3 милиона фенове в рамките на 130 концерта в Европа и Северна Америка.

"Memento Mori" ще бъде 15-ият студиен албум на "Depeche Mode" и продължение на аплодирания от критиците "Spirit" от 2017 г., който достигна номер 1 в 11 територии и влезе в Топ 5 на музикалните класации в повече от 20 други държави.
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.