Вижте как Боно от U2 пее в украинско метро!

Pinterest LinkedIn +

Фронтменът на известната ирландска рок група U2 се появи неочаквано в станция на метрото в Киев. Заедно с китаристи Дейв Евънс той изпълни някои от най-големите хитове на групата, сред които и класиката "Stand By Me", чийто текст е бил променен на "Stand by Ukraine" (Застани до Украйна). За това изпълнение към ирландците се присъединява и украинският певец Antytila.

Импровизираният концерт в метростанцията, използвана като бомбоубежище, засвидетелства подкрепата на звездите към Украйна. Видео от събитието беше разпространено в социалните мрежи. Оказва се, че световноизвестните изпълнители са поканени лично от украинския президент Зеленски. 

"Президентът Зеленски ни покани да посвирим в Киев в знак на солидарност с украинския народ и именно това направихме" - беше съобщено в официалния акаунт в Twitter на бандата.

Twitter на U2


Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.