Виж кои са БГ групите, които ще чуем на Spirit of Burgas 2011!

Pinterest LinkedIn +

Smallman, P.I.F. и Piromania са водещите български имена в програмата на основната сцена на Spirit of Burgas 2011.

Шоуто ще открие една от най-впечатляващите български групи – Smallman, които вече няколко години са истинска сензация в рок живота на меломаните у нас с магичната си музика, изпълнена с много алтърнатив, ембиънт и рок енергия, с китари, силен бас и космическа гайда.

Музикалните вундеркинди на Асеновград са Цветан Наджийски (вокал и гайда), Иван Тодоров (китара), Стефан Пенев (бас) и Андон Тръпков (барабани).

Във втората фестивална вечер, феновете ще се забавяват с музиката на P.I.F. Алтернативната поп-рок група е създадена през 1992 . във Варна с три албума и много клубни концерти. На живо обаче се очаква още по-ефектно шоу, тъй като фронтменът Димо Стоянов, Виктор Стамболов (китара, бек вокали), Павлин Бъчваров (клавир, бекинг вокали), Никола Джоков (барабани, бекинг вокали) и Стойко Милев (бас) са прочути с умението си за импровизация и музикалните си спектакли пред публика.

2011-та е ключова в историята на Piromania, защото бележи завръщането им на сцена след 15 години пауза. Една истинска музикална легенда от началото на 90-те се завръща, за да възкреси на сцена и едни от най-високо оценените песни в българския независим рок, събрани в двата им албума Nothing (1994) и Ignored (1997).

След като през пролетта на тази година направиха няколко бутикови клубни концерта, Piromania ще изживеят голямото си завръщане с шоу на основната сцена на Spirit of Burgas 2011 във финалната вечер на фестивала. На сцената ще се качат Петко Дреников (китари), Димитър Василев–Нуфри (вокал), Деян Драгиев–Даката (барабани) и Ники Сербезов (бас).

Целият списък с изпълнителите на Spirit of Burgas 2011, включително всички български - Тук!

Сподели.