Цирк във фестивалното градче на Spirit of Burgas 2011

Pinterest LinkedIn +

Тазгодишното издание на Spirit of Burgas разширява обхвата си, добавяйки експериментално интерактивно представление към своята програма. То ще се прояви под купола на пътуващия из Европа експериментален арт проект Цирк Кумбо по време и на трите нощи на един от най-прочутите музикални фестивали в Европа.

Зрителите ще имат възможност да се насладят на незабравимо преживяване по време на пърформансите, обещават артистите и определят шоу програмите си като "сцени от различни класически приказки, които биват трансформирани в чудати форми, по време на пътуването през фантазните мутации на Кумбо образите".

Самият цирк, създаден от интернационален колектив от независими млади артисти, комбинира цирково изкуство и жива музика с различни театрални гигове. Идеята на проекта е да се създаде алтернативен модел на шоу концепция, освободена от лъскавата рамка и пределите на залата, както и да възроди забравеното цирково изкуство, като го  представи в нова светлина.

Посредством уъркшопи и интерактивни игри, публиката също ще има възможност да се включи в "цирка" и да усети магията на представлението, превръщайки се от пасивен наблюдател в активен участник.

Дарио Супер Марио и Мила от Марс ще демонстрират степента, до която са изучили танцуването с огън, а  A r t A t t a c k (Shamancheto & Popara) заедно с Фрийк Гегове от Кумбо екип ще "атакуват" публиката по всички фронтове в своето вариете с отворена сцена.

За всички, които проявят любопитство и решат да изследват по-дълбоко магията на уличното изкуство и цирка, корените и историята им, са предвидени филмови прожекции.

В представленията ще бъдат включени два класически черно-бели филма с участието на Чарли Чаплин и Бъстър Кийтън, документален филм, посветен на уличното изкуство, както и номинираният за Оскар анимационен филм на Силван Шомет "Илюзионистът".

Сподели.