Valve разработват f2p игра, пет такива заглавия вече са в Steam

Pinterest LinkedIn +

Създателите на някои от най-прочутите видео гейм поредици, в това число Half-Life, Counter-Strike, Team Fortress, Left 4 Dead и Portal, чиято собственост е и най-популярната дигитална платформа за игри - Steam, са започнали работа по безплатна масова онлайн игра, разкри индиректно шефът на маркетинговия отдел на Valve - Дъг Ломбарди.

Запитан от френския специализиран сайт Barre De Vie, дали компанията е планирала да издаде собствено IP по бизнес модела free-to-play, при който потребителите могат да играят напълно безплатно, но и да придобият премийно съдържание чрез микротранзакции, Ломбарди отговори положително.

Междувременно преди броени дни Valve съобщиха, че чрез Steam вече ще могат да се играят f2p ММО игри, а към функциите на сервиза е добавена поддръжката на микротранзакции.

Първите пет такива заглавия, които вече са на разположение на потребителите на платформата, са Spiral Knights, Forsaken Worlds, Champions Online: Free for All, Global Agenda: Free Agent и Alliance of Valliant Arms (AVA).

Сподели.