F.3.A.R. завладя топ 10 на Steam, дебютира под No.3 на Острова

Pinterest LinkedIn +

Третата игра от хорър шутър поредицата F.E.A.R. на американското студио Day 1 Studios, изписвана стилизирано като F.3.A.R., оглави класацията на Steam на десетте най-купувани игри през дигиталната платформа на Valve, в която от седмица насам могат да се играят и безплатни заглавия като Spiral Knights, AVA и Team Fortress 2.

Анонсираната преди 14 месеца игра, в която играчите могат да избират дали да контролират действията на Point Man – генетично подобрен войн със свръхчовешки рефлекси и способността да манипулира времето, или на неговия брат Paxton Fettel – дух - канибал с паранормални способности и невероятна физическа мощ, излезе на Острова на 24 юни, три дни след премиерата й в САЩ, а в Австралия заглавието ще се появи на 29 юни.

Бившият No.1 в Steam Top 10 – Terraria, продължава да е сред най-популярните игри в платформата на Valve, която вече има поддръжка и на български език, заемайки второ място в класацията, пред Divinity II: The Dragon Knight Saga. Следват Alice: Madness Returns и Homefront, които все още са сред най-купуваните игри и на Острова.

No.1 в UK VGC и през тази седмица е Zumba Fitness: Join the Party, при това с нов ръст в продажбите в размер на 33%, следвана от най-купуваната игра за месец май от двете страни на океана - L.A. Noire, която ще излезе за PC по-късно тази година, и F.3.A.R., чиито платформи са PC, PS3 и Xbox 360.

Следващото ново заглавие в класацията е поставено на 17-то място – това е екшънът Transformers: Dark of the Moon, базиран на едноименния филм, чиято премиера предстои тази седмица, а под No.31 дебютира шутърът Shadows of the Damned, достъпен единствено за конзолните играчи.

Сподели.