Valve обявиха музикален видео конкурс към Portal 2 (Видео)

Pinterest LinkedIn +

Феновете на Portal 2, за които музиката в играта е също толкова съществен елемент, колкото разгадаването на пъзелите, находчивата употреба на произвеждащото портали оръжие и опцията да играят в кооперативен режим със свой приятел, имат възможността да се сдобият с електрическа китара, подписана от американската инди рок банда The National, чийто последен сингъл, Exile Vilify, би трябвало да им е добре познат.

Това е парчето, което звучи от изоставения в мистериозната Aperture Science Facility плеър, на който Chell се натъква при второто си преминаване от там. Създателите на необикновената екшън поредица, Valve, поставят следното предизвикателство пред феновете на Portal и/или The National, или пък онези, които са готови да прегърнат всяка възможност да демонстрират визията и креативния си потенциал: да се опитат да спечелят конкурсa за "филмиране" на Exile Vilify, чийто краен срок е 15 юли.

Участниците имат свободата да реализират своите видеоклипове с каквито кадри пожелаят, без да са ограничени с машинимациите от Portal 2. Готовите проекти трябва да бъдат публикувани в YouTube с ключова дума PORTAL2NATIONALEXILE, а изборът на победител ще бъде направен от Valve, The National и общността на играта.

Освен с китара, победителят в конкурса ще се сдобие с рекламни материали на Portal 2. Онези, за които втората част от наградата звучи по-атрактивно от първата, могат да направят своите предположения какво ще включва тя, посещавайки онлайн маркета на Valve.


Сподели.