US Hot 100: LMFAO, Кати Пери, Бритни Спиърс, The Throne

Pinterest LinkedIn +

За пета поредна седмица No.1 в американския чарт за сингли, Hot 100, е Party Rock Anthem - колаборацията на LMFAO, Лорън Бенет и GoonRock, която прекара три последователни седмици под No.1 и в британския чарт.

Пет седмици е активът на Party Rock Anthem и в Digital Songs, въпреки слабия спад в продажбите на парчето, което вече е най-слушаният сингъл в американския мейнстрийм радио ефир със 146 млн. седмична аудитория по данни на Nielsen BDS – с около 2 млн. повече от тази на Give Me Everything на Pitbulll – бившият No.1 в Radio Songs и Hot 100.

Pitbull дели второто място в Radio Songs с Кати Пери (Katy Perry), която отбелязва ръст в аудиторията от цели 11%, приближавайки се още повече до историческия рекорд, в който се е прицелила, откакто оглави Hot 100 за четвърти път с трак от третия си студиен албум - E.T. (feat. Кание Уест).

Изкачи ли се до върха на Hot 100 с актуалния си, пети сингъл - Last Friday Night (T.G.I.F.), Пери ще стане единствената изпълнителка в цялата 53-годишна история на класацията, постигнала това с пет парчета от един албум. Досега един единствен артист е постигнал това - Майкъл Джексън (Michael Jackson) със синглите от Bad. 26-годишната поп звезда вече записа аналогично постижение в радио класацията Pop Songs, разбивайки досегашния рекорд от четири No.1 сингъла от един албум на Джъстин Тимбърлейк и Lady Gaga.

Изминалата седмица е историческа и за Бритни Спиърс (Britney Spears), която обаче подобри единствено личния си рекорд, класирайки се в Топ 10 на Hot 100 с трети сингъл от един и същи албум. Поставен на 11-то място миналата седмица, през тази I Wanna Go вече е на девета позиция в Hot 100 (както и в Radio Songs), и на седма – в Digital Songs. Пилотният сингъл от Femme Fatale, Hold It Against Me, обаче, си остава единственият от шестия студиен албум на Спиърс, покорил Hot 100.

С амбиции за влизане в Топ 10 са и Jay-Z и Кание Уест (aka The Throne), чийто нов съвместен сингъл, Otis, прогресира с 35 позиции наведнъж до #12, две седмици след рилийза му.

Сподели.