US Hot 100: LMFAO, Кати Пери, Ейми Уайнхаус, RHCP

Pinterest LinkedIn +

За четвърта последователна седмица No.1 в официалния чарт на най-комерсиалните хитове в САЩ, Hot 100, са LMFAO, чийто сингъл Party Rock Anthem е No.1 за същия период от време и в Digital Songs, въпреки спада в даунлоудите му с 3% до 209 000. Ако тази тенденция се запази, а радио аудиторията на Last Friday Night (T.G.I.F.) продължи да се увеличава – през изминалата седмица парчето е слушано от около 129 млн. души (12%+ спрямо предходната) по данни на Nielsen BDS, Кати Пери (Katy Perry) ще измести LMFAO от върха на Hot 100, записвайки пети No.1 сингъл от актуалния си албум, Teenage Dream.

В цялата 53-годишна история на класацията за сингли на Billboard един единствен артист успява да покори първото място с пет парчета от един и същи запис и това е Краля на попа – Майкъл Джексън (Michael Jackson), с Bad (1987-88). В актуалното издание на Hot 100 Пери е поставена на второ място, разменяйки позицията си с Pitbull, чийто последен сингъл Give Me Everything, с участието на Ne-Yo, Afrojack и Nayer, продължава да е най-слушаното парче в американския радио ефир.

Подобни рокади характеризират целия топ 10 на текущия Hot 100 с едно изключение – с прогрес от седем позиции наведнъж на десето място е поставен новия сингъл на Eminem и Royce da 5'9", aka Bad Meets Evil, Lighters, който дебютира на 16-та позиция преди пет седмици. Това е втората визита на Eminem в Топ 10 от началото на 2011 г., след като през март достигна 4-то място като гост артист в I Need a Doctor на Dr. Dre.

В целия Hot 100 дебютират всичко на всичко 7 нови парчета, начело с The Adventures of Rain Dance Maggie – пилотният сингъл от предстоящия 10-ти студиен албум на Red Hot Chili Peppers (#38). Парчето стартира с 15 млн. души седмична радио аудитория на 74-то място в Radio Songs, но директно под No.1 в Rock Songs.

От останалите шест парчета само едно дебютира в първата петдесетица – Otis на Jay-Z и Kanye West, aka The Throne, в което е семплиран Hot 100 хита на Отис Рединг от 1967 г. Try a Little Tenderness. Otis стартира от 40-то място в Digital Songs с 44 000 продадени копия – с 6000 повече от количеството даунлоуди на Rehab – най-големия хит на Ейми Уайнхаус (Amy Winehouse) от втория й студиен албум Back to Black, който се завърна в Billboard 200 само два дни след смъртта й.


Сподели.