Кание Уест и Jay-Z сформират група, обявиха Watch the Throne Tour

Pinterest LinkedIn +

Преди няколко дни Кание Уест (Kanye West) и Jay-Z най-после обявиха официална дата на издаване за първия си съвместен албум - Watch the Throne, чиито записи започнаха в края на миналата година. Проектът включва 12 парчета и ще се появи в iTines на 8 август (а не на 1-ви, както бе съобщено първоначално). На същата дата ще стартира продажбата на билети за първото турне на The Throne - групата, сформирана от Кание Омари Уест и Шон Кори Картър aka Jay-Z, чийто първи етап е съставен от 24 дати.

Първата от тях е 22 септември, в Детройт. Онези, които закупят билети онлайн, ще се сдобият безплатно с дигитално копия от албума. Поради многото ангажименти на двамата рапъри, много от парчетата, включени в Watch the Throne, са записани "в движение" - по хотелски стаи в различни краища на страната. Четири от тях са записани с участието на гост-артисти: Why I Love You – с Mr Hudson, No Church in the Wild и Made in America – с Франк Оушън и спряганото за официален пилотен сингъл Lift Off – със съпругата на Картър - Бийонсе Ноулс (Beyonce Knowles).

Преди няколко дни в шоуто на Funkmaster Flex по Hot 97 прозвуча премиерно четвъртото парче от Watch the Throne – Otis, което доведе до незабавното му разпространение в мрежата. То е изградено върху семпъл на Otis Redding и е вторият трак от албума, издаден по-рано от планираното поради изтичане в Интернет след H.A.M. Въпросното парче се появи още през януари и няма да присъства в съдържанието на стандартната версия на Watch the Throne - то ще бъде включено в делукс изданията на албума като бонус трак. След H.A.M и Otis, преди броени дни в HipHopStan.com своята премиера направи 10-минутен документален филм за създаването на Watch the Throne.
Сподели.