Jay-Z и Kanye West отложиха турнето си, разгневиха независимите търговци

Pinterest LinkedIn +

Новият сингъл на Jay-Z и Kanye West - Otis, е на път да влезе в топ 10 на Billboard Hot 100, след като се изкачи с 35 позиции наведнъж до 12-то място в актуалното издание на чарта, но изглежда не всичко около съвместния проект на двете хип-хоп звезди – The Throne, следва предначертаните планове.

Дни преди рилийза на първия им албум - Watch the Throne, Jay-Z и Kanye West обявиха, че турнето The Throne в подкрепа на записа няма да стартира на 22 септември в Детройт, съгласно първоначалния анонс, а на 29 октомври в Атланта, подклаждайки упоритите спекулации, че между двамата артисти са възникнали сериозни противоречия от финансово естество.

Jay-Z побърза да отрече слуховете в тази връзка в интервю за Hot 97 FM, признавайки, че има моменти, в които двамата спорят на висок глас, без това да влияе негативно на отношенията им, но не и каква е конкретната причина за отлагането на турнето.

Същевременно, много от собствениците на независими музикални магазини в САЩ, чийто общ брой надхвърля 1700, възнегодуваха срещу решението на Jay-Z и Kanye West да дадат двуседмичен ексклузивитет на веригата Best Buy за продажбата на Watch the Throne на твърд носител (албумът ще бъде издаден най-напред ексклузивно в дигитален формат в iTunes на 8 август).

Според търговците, тази схема ще нанесе "огромни вреди" на техните магазини, тъй като практиката показва, че 75% от търсенето на албума ще бъде задоволено още в първите десет дни след появата му в iTunes и Best Buy. Някои от тях дори заплашиха да приберат на склад всички записи на двамата рапъри, в случай, че не ревизират бизнес модела си.

Сподели.