Jay-Z и Kanye West обявиха дата за Watch The Throne

Pinterest LinkedIn +

След седмици на упорити спекулации, че Watch The Throne ще се появи без предизвестие всеки момент, подобно на The King Of Limbs на Radiohead, Jay-Z и Kanye West най-после обявиха официалната дата на издаване на горещо очаквания си първи дългосвирещ съвместен проект.

Замислен първоначално като EP запис от пет трака, Watch The Throne вече е завършен, включва 12 парчета, голяма част от които са записани в хотелски стаи, и ще излезе в дигитален формат на 1 август, а пет дни по-късно ще бъде разпространен и по музикалните магазини.

Сред продуцентите, с които е реализиран албумът, са The Neptunes, Q-Tip, The RZA, Swizz Beatz, S1, както и самият Kanye West, който е съавтор и на 12-те песни, поместени в него. Освен Kanye West и Шон Картър aka Jay-Z, който също участва в написването на всички парчета, в записите са се включили Бийонсе (Beyonce), Франк Оушън (Frank Ocean) и Mr Hudson от Odd Future.

Именно песента, в която участва Бийонсе - Lift Off, е спрягана за официален пилотен сингъл от Watch The Throne. Издадената през януари H.A.M. няма този статут – парчето изтече в мрежата, което стана причина за издаването му, оставайки извън траклистинга, предназначен за стандартната версия на албума.


Сподели.