Uncharted 3: Drake’s Deception

Pinterest LinkedIn +

Жанр: Екшън – приключенска игра Година: 2011 Разработва: Naughty Dog Издава: SCE Платформа: PS3

Някой да е гледал Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull? Аха – моите съболезнования. Ако и вие, като мен сте се подлъгали по старата слава на един от най-коравите, екшън – приключенски филми на нашето време и сте решили да дадете един последен шанс на Стиви Спилбърг и видимо одъртелият Харисън Форд, то радостно е (донякъде), че явно не съм единственият прекаран.

От предишното ми изказване вярвам става достатъчно ясно, че броя четвъртият филм в някога култовата Инди поредица за срамна подигравка със зрителя – недостоен опит за издояване на някой друг долар от една някога велика идея.

Въпреки това Инди има истински наследник – не, не бързайте да преглеждате излезлите за последните 2-3 години филмови заглавия, не сте пропуснали нищо холивудско в този жанр. Всъщност става дума за игра или по точно за игрална серия и нейното име е Uncharted.

За тези които все още не са уловили нишката ми на разсъждения – иде реч за един от най-емблематичните, съвременни екшън – приключенски гейм франчайзи, дело на Naughty Dog, включващ до момента две заглавия: Uncharted: Drake's Fortune и Uncharted 2: Among Thieves.  Сега към краят на годината се задава и трета игра - Uncharted 3: Drake's Deception, като цялата серия все така си остава ексклузивна за PlayStation 3 платформата на Sony (т.е. може да се играе само на тяхната конзола и на нищо друго).

За третото част от серията се знае и много и твърде малко. Очевидно сюжетната линия в Drake's Deception ще направи остър завой по посока на оригиналният Uncharted. В историята отново ще стане дума за сър Франсис Дрейк - легендарният предшественик на главния герой – Нейтън Дрейк. Симпатягата археолог (който пада и малко мошеник) е по следите на поредното съкровище, но вместо до мечтания сандък със злато търсенето му го отвежда до мистериозна, древна организация и конспирация на хиляда години. В компанията на своят дългогодишен спътник и приятел Виктор Съливан, Нейтън поема по следите на изгубен в пустинята град – същият, който Лорънс Арабски нарича „Атлантида сред пясъците”.

Както виждате Drake’s Deception следва установената сюжетна формула смесваща фантазия с реални исторически събития и личности, което прави филмите и игрите от този жанр толкова неустоимо привлекателни. Разбира се и третата част от поредицата няма да залага само на увлекателната си история, за да привлече вниманието на играчите – напротив.

От Naughty Dog са ни подготвили и редица геймплейни изненади. Естествено Uncharted 3 ще запази всички уникални черти на предшествениците си, които превърнаха Drake's Fortune и Among Thieves с суперхитове, но към тях ще добави и редица новости. Най-интересните сред тях са повече контекстуални движения – възможност за Дрейк да използва различни дребни предмети от заобикалящият го свят в битките; стелт възможности за промъкване и нападения над враговете от засада; подобрени опции за ръкопашен бой; бързо събиране на муниции, не изискващо натискане на специален бутон за целта; клавиш за спринт и други.

Сред най-любопитните иновации в Drake’s Deception е и наличието на мултиплейър режим, който е новост за серията. Той ще предлага опции както за кооперативна игра, така и варианти в които да премерите сили с приятелите си онлайн.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=fvpu003drCk

Сподели.