24 Май 2019, 17:56

Нийл Бъргър ще режисира Uncharted: Drake's Fortune

Pinterest LinkedIn +

Американският филммейкър Нийл Бъргър (Neil Burger), който дебютира в киното с драмата Interview with the Assassin през 2002 г., а четири години по-късно направи големия си пробив с втория си филм - номинираният за Оскар за "Най-добра кинематография" The Illusionist с участието на Едуърт Нортън и Пол Джамати, ще режисира филмовата адаптация на хитовата адвенчър поредица Uncharted, чиято премиера е планирана за 2013 година.

Първоначално с проекта се бе заел номинираният за Оскар за режисурата на The Fighter Дейвид О. Ръсел (David O. Russell), който даде главната роля в лентата – тази на търсача на съкровища Нейтън Дрейк, далечен потомък на Сър Франсис Дрейк, на Марк Уолбърг (Marc Wahlberg), привличайки още Робърт Дениро и Джо Пеши към актьорския състав.

Ръсел, който работи с Уолбърг и в The Fighter, се оттегли от Uncharted: Drake's Fortune през месец май, сблъсквайки се с липсата на всякаква подкрепа от страна на феновете на PlayStation 3 ексклузивния франчайз по отношение на креативните си виждания.

През месец март Дейвид О. Ръсел каза: "Ще има и романтика, и секс, обещавам. В противен случай този проект не би ме заинтересувал". Горе долу по същото време по големите екрани излезе последният филм на Бъргър – sci-fi трилърът Limitless, с участието на Брадли Купър и Робърт Дениро. Реализирана с бюджет в размер на $27 млн., лентата дебютира под No.1 в северноамериканския боксофис, а към края на юни инкасира близо $80 млн. от прожекции само в САЩ.

Сподели.