Sony възстановяват PSN Japan на 6 юли

Pinterest LinkedIn +

Ден след изтичането на удължения срок за активиране на програмата PSN Welcome Back, с която Sony компенсира потребителите на PlayStation Network за спирането на системата на 20 април след мащабна хакерска атака, в сряда (6 юли) ще бъде възстановена пълната функционалност на японското й подразделение, обяви компанията.

Страната на Изгряващото слънце е последната територия, чиято PlayStation Network все още не е напълно възстановена – в Европа, Северна и Южна Америка и някои азиатски държави Sony рестартира успешно всички свои дигитални услуги, достъпни за потребителите на конзолите на компанията преди хакерската атака, още в началото на юни. В Хонг Конг и Южна Корея PSN заработи на 100% в средата на миналия месец.

Каква е причината за забавянето във възстановяването на японския PSN е въпрос, който все още няма еднозначен отговор. Според местната преса то е наложено от свръх високите изисквания на японския парламент и банките относно повишаването на сигурността на потребителите на мрежата. Както е известно, проникването в базата данни на потребителите на конзолите на Sony компрометира наличната в тяхна лична информация.

Към 20 април PSN е оперирала чрез около 130 сървъра, 50 софтуерни програми и е обслужвала 77 млн. регистрирани потребители. За онези от тях, които все още не за се възползвали от програмата PSN Welcome Back, чрез която могат да придобият безплатно 2 игри за PS3 или PSP, все още е не късно да го сторят, тъй като Sony удължиха крайния срок до 9am PST на 5 юли.

Сподели.