Facebook в атака: Гигантът пуска видео чат чрез Skype

Pinterest LinkedIn +

Видео чатът във Facebook е вече факт. Cоциалната мрежа разкри официално, че слуховете около пускането на новата услуга, разработена съвместно със Skype, са вече реалност.

"Преди няколко месеца започнахме да работим със Skype по внедряването на видео разговори в любимата ви мрежа Facebook.

Видео разговорите са внедрени в чата така, че разговорите се инициират от същата апликация. За да се обадите на приятел на другия край на света, трябва само да натиснете бутона 'видео разговор' най-отгоре на прозореца за чат", съобщи лично основателят на социалната мрежа - Марк Зукърбърг, в централата нa Facebook в Пало Алто, щата Калифорния, по време на представянето на новата услуга на 6 юли.

В допълнение, новата чат система във Facebook включва и специален сайдбар, в който виждате хората, с които си пишете най-често.
 
Май никак не е случайно, че след като Google пусна своя Google +, сега сме свидетели как синият гигант въвежда видео чат в реално време чрез браузър. Видео чатът на Facebook, който е интегриран в браузъра, е аналог на Google+ Hangouts, около който се шумя през последните няколко дни.Е, по-логично е за социална мрежа да пусне в действие видео чат, отколкото за търсачка да навлезе в дебрите на различни бизнеси... Топ мениджмънтът на Facebook вярва, че съвместното сътрудничество със Skype ще донесе много положителни резултати за бъдещето развитие на Фейс-а.

След като партньорските взаимоотношения между Facebook и Skype са факт, Skype ще получи достъп до 750 милиона потребители от цял свят и това, разбира се, ще направи Microsoft, новите собственици на Skype, много по-щастливи от разширяването на обхвата на новозакупената компания. 

В същото време остава загадка, дали Facebook потребителите наистина ще използват видео чат услугите и как те ще могат да бъдат интегрирани в едно по-невероятно и полезно потребителско изживяване.

Също така времето ще покаже дали Facebook видео чатът ще промени чата като цяло и докъде ще се простре влиянието на гиганта.

Сподели.