HTC Incredible S - наистина впечатляващ смартфон

Pinterest LinkedIn +

HTC представя новия си смартфон - Incredible S, създаден с цел да бъде един достоен конкурент на модели като Samsung Galaxy S 2 и LG Optimus 2X. Със сигурност техническите му характеристики позволяват устройството да бъде възприемано в това качество, защото възможностите, които предоставя на потребителите, са наистина впечатляващи.

Дизайн

За модел, създаден от НТС, може да се каже, че смартфонът е нестандартен на външен вид. Корпусът му е направен от пластмаса, има асиметричен капак на батерията, а цветовете, в които ще се предлага на пазара, са черен и червен.

Материали на корпуса

Предната част на апарата е покрита със защитно стъкло, включително и блокът със сензорните бутони под екрана, който представлява мини-дисплей. Повърхността на предната част е наистина здрава и не може да бъде издраскана по никакъв начин. Единствените следи, които могат да останат, са от пръсти.

На задната част на модела е капакът на батерията, който е приятен на допир. Следи от пръсти тук много трудно могат да останат. Като цяло може да се каже, че качеството на материалите на корпуса е високо и в това отношение за потребителите няма да има никакъв проблем.

Размери

По размери HTC Incredible S може да бъде сравнен с Desire HD или HD2, тоест той спада към категорията големи Android-смартфони. Ето и сравнение с други модели:

  • HTC Desire HD - 123 x 68 x 11,8 мм, 164 г
  • LG Optimus 2X - 123,9 x 63,2 x 10,9 мм, 139 г
  • HTC HD2 - 120,5 x 67 x 11 мм, 157 г
  • Samsung Galaxy S2 - 125,3 x 66,1 x 8,5 мм, 116 г
  • Sony Ericsson Arc – 125 x 63 x 8,7 мм, 117 г
  • HTC Incredible S - 120 x 64 x 11,7 мм, 135 г
  • Apple iPhone 4 - 115,2 x 58,6 x 9,3 мм, 137 г

Смартфонът може да се носи съвсем спокойно в джоба на дрехата, така че да не се създава дискомфорт за потребителя. За държане в ръка устройството е също толкова удобно.

Елементи на управление

Както всички останали нови модели на компанията, в Incredible S няма хардуерни елементи за управление. Под дисплея, както вече стана ясно, е разположен блок от четири сензорни бутона, в горната част се намира копчето за изключване на екрана, а в страничната - това за регулиране на силата на звука.

Иконките на блока с бутоните светят при работа с устройството и загасват при неактивност. Със сигурност ще има хора, на които този вариант да не е удобен, но с него се свиква много бързо.

В най-лявата част е копчето Home, което се използва за връщане към централния екран или за отваряне на прозореца с шестте достъпни приложения. Ако се натисне копчето в центъра на екрана, ще се появи матрица с всички приложения.

Следващото копче е Menu, а то се използва за достъп до главното меню. Следва бутон Back за обратни стъпки в менюто, а последният сензорен бутон е Search, при чието натискане се отваря прозорец за търсене.

Копчето за изключване на екрана е на нивото на корпуса и е с дължина от няколко сантиметра, затова е и удобно за натискане. При задържане на копчето се появява меню с възможност за превключване в режим "в самолет".

Комуникационни възможности

Апаратът поддържа WiFi (a/b/g/n), както и Bluetooth версия 2.1. Интерфейсът miniHDMI на корпуса е стандартен, но поддържа режим Mirror.

Програмни възможности

Операционната система, с която работи моделът, е Android OS, v2.2 (Froyo), а специалната игра, от която могат да се възползват потребителите, е Dungeon Defender Deluxe. Тя предлага най-вече отлична графика, която прави забавлението още по-голямо. Другата игра е Cordy и условието й се състои в бягането и събирането на различни бонуси.


Сподели.