Activision с контраатака срещу ModernWarfare3.com (Видео)

Pinterest LinkedIn +

Създателите на сайта ModernWarfare3.com ще се срещнат с издателите на най-новата игра от FPS поредицата Call of Duty в съда, в случай, че не удовлетворят иска на Activision и не предоставят домейна на гейм корпорацията.

Activision са внесли жалба срещу собствениците на ModernWarfare3.com, който до неотдавна пренасочваше посетителите към официалния сайт на Battlefield 3, в Националния арбитражен съд, излагайки възраженията и исканията си в две страници.

В нея се посочва, че въпросният сайт нарушава правата върху запазеното от компанията търговско име на играта (Uniform Domain Name Dispute Resolution Policy), която трябва да се появи през ноември, като провеждат реклама на Battlefield 3, подривайки авторитета на Modern Warfare 3. Домейнът ModernWarfare3.com е закупен през март 2009 г., близо две години преди официалния анонс на Modern Warfare 3.

В момента сайтът има близо 14 000 поддръжници във Facebook и шаржира третата игра от поредицата CoD: Modern Warfare чрез откъс от Monty Python: Life of Brian, дублиран допълнително в духа на твърдението, че Modern Warfare 3 не е нищо повече от "copy § paste на безинтересната Modern Warfare 2".

"Поръчайте предварително Call of Duty MW3 още днес за Xbox 360, PS3 и PC, за да си осигурите ексклузивни бонуси, достъпни единствено за онлайн феновете на Modern Warfare 3, които не знаят, че Battlefield 3 е по-добрата игра", се казва още в съобщението, посрещащо посетителите на ModernWarfare3.com.


Сподели.