Украинската певица Алина Паш отказа да участва в "Евровизия 2022" заради заплахи

Pinterest LinkedIn +

Украинската певица Алина Паш отказа да участва в музикалния конкурс "Евровизия 2022". Тя обяви решението си в своя профил в Instagram.

Изпълнителката обясни, че отказва да представлява Украйна, тъй като получава заплахи. "Не искам да участвам в тази виртуална война и омраза. Основната война сега е външната война, която дойде в моята страна през 2014 г. Не искам повече да съм в тази мръсна история. С натежало сърце оттеглям кандидатурата си като представител на Украйна на Евровизия. Много съжалявам", написа тя. Певицата благодари на всички, които я подкрепят.

Наскоро Алина Паш беше заподозряна във фалшифициране на удостоверение за пътуване до Крим. Тя беше разобличена от прессекретаря на Държавната гранична служба на Украйна Андрий Демченко, който каза в интервю, че на звездата не е издадено удостоверение за законно преминаване на границата. 

"Евровизия 2022" ще се проведе в Торино. Алина Паш трябваше да представи страната си с песента "Тіні забутих предків" ("Сенки на забравените предци"), избрана чрез национално гласуване на публика и жури.
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.