Транссексуалната Анхела Понсе ще представя Испания на конкурса "Мис Вселена"

Pinterest LinkedIn +

Испания ще остане в историята на конкурсите за красота като първата страна, излъчила трансджендър претендент за титлата "Мис Вселена".

Става въпрос за 26-годишната Анхела Понсе от Севиля – модел с променени полови белези, който спечели титлата "Мис Вселена Испания" в оспорвана битка с 22 други красавици само с хикс хромозоми. Възможността да представи страната си на престижния международен конкурс "Мис Вселена 2018" е част от наградата за победителката. Състезанието ще се проведе във Филипините в края на годината.

Анхела е висока 181 см и беше коронясана за "Мис Вселена Испания" в края на юни, обявен за месец на ЛГБТИ обществата по света, обръщат внимание от dailymail.co.uk. При представянето си г-ца Понсе обяснила, че е родена като момче, но се е самоопределила като жена, когато е била на три години.

Анхела Понсе е участвала и в конкурса "Мис Свят Испания" през 2015 г., но тогава победителка стана Мирея Лалагуна, която по-късно спечели за страната си титлата "Мис Свят". Дали и тази година най-красива във Вселената ще се окаже испанка?

Коментарите във връзка с изненадващата победа на Анхела Понсе в социалните мрежи не са еднозначни, но преобладават въпроси дали това наистина е най-красивата испанка, не трябва ли участничките в конкурси за красота да нямат корекции по тялото си, защо хетеросексуални жени не участват в конкурси за ЛГБТИ и др.

Вижте с кои красавици Анхела ще се бори за титлата "Най-красива жена във вселената":


Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.