"CineLibri" организира фотографски конкурс "Любов между редовете"

Pinterest LinkedIn +

За пръв път фестивалът "CineLibri" и Vivacom организират фотографски конкурс, който търси красивия визуален прочит на слогана "Любов между редовете".

Четвъртото издание на кино-литературния фестивал тази година ще представи над 45 забележителни филмови адаптации на едни от най-добрите литературни произведения. Във фотографския конкурс могат да вземат участие всички, които имат желание да визуализират взаимното привличане между кино и литература.

Участниците в конкурса трябва да представят своя авторска фотография, чийто сюжет е вдъхновен от киното или литературата, продължавайки играта на "CineLibri" между думи и визия. Чрез своите кадри авторите ще споделят с публиката на изложбата своя личен прочит на любим филм или книга.

Всеки желаещ може да публикува до 3 авторски кадъра в официалното събитие във Facebook "Фотографски конкурс "Любов между редовете" или да ги изпрати като лично съобщение на страницата на организаторите до 14.09.2018 г. Постъпилите снимки ще бъдат селектирани от жури в състав Жаклин Вагенщайн, Гергана Мудова, Георги Лозанов, фотографът Ивайло Петров и куратора на изложбата Мариета Ценова.

10-те най-атрактивни фотографии ще бъдат разпространени дигитално, но ще бъдат включени и в тематичната фотографска изложба "Любов между редовете", част от кино-литературния фестивал Cinelibri 2018 в Градската градина на София пред Народния театър "Иван Вазов" в периода 1 – 20 октомври 2018 г. А един от авторите на избраните за изложбата фотографии ще спечели и атрактивния фотоапарат "Leica Sofort", придружен с плаки.

Повече за фестивала, както и пълните правила на конкурса можете да откриете тук: https://www.facebook.com/events/705372176463991/

Сподели.

Относно автора

За Катя Димитрова журналистиката е не просто професия, а начин на съществуване. Интересите й са свързани с международната политика, лайфстайла, здравето, науката и технологиите, а хобитата – с литературата, театъра и хубавата музика.