Швейцария забрани няколко модела на "Mercedes" и "Porsche"

Pinterest LinkedIn +

Швейцария е забранила регистрациите на няколко модела на "Porsche" и "Mercedes". Причината е, че според местните власти тези модели не отговарят на стандартите за вредни емисии, съобщава "Ройтерс".

Засегнати са вановете Mercedes Vito с 1.6-литрови дизелови двигатели, както и Porsche Macan с 3-литров дизелов двигател и Porsche Cayenne с 4.2-литров дизелов агрегат.

Забраната влиза в сила за всички автомобили от тези модели, които са внесени от 17-ти август т.г. нататък. Собствениците на подобни модели обаче няма да се разминат без последствия. Вече регистрираните такива автомобили ще трябва да преминат през дилърите си, за да бъдат преработени и емисиите им да влязат в нормите.

Конкретно за "Mercedes" това няма да е особен проблем. От компанията казват, че са спрели износа на Vito още през май т.г. и вече преработва засегнатите модели. За Швейцария по това време са били планирани само 24 бройки с този двигател. От "Porsche" не са коментирали темата.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.