Участнички в конкурс за красота показваха рентгенови снимки на тазовите си кости

Pinterest LinkedIn +

Участничките в конкурса за красота "Мис БумБум" (Miss BumBum), който определя притежателката на най-красивите задните части на Бразилия, снимаха тазовите си кости се рентген, за да докажат, че съблазнителните им извивки са естествени, съобщава изданието "The Sun".

Необичайната фотосесия е направена с цел да се обърне внимание на проблема с високата смъртност, свързана с пластична хирургия за увеличаване на бедрата. Този вид интервенции е много популярен в Бразилия, където само през последния месец от постоперативните усложнения са починали няколко момичета.

Една от жертвите е жена, оперирана от известния бразилски пластичен хирург Денис Фуртадо. Той има 650 000 последователи в Instagram и е популярно лице в медиите, като до момента е извършил над девет хиляди подобни операции. По време на злощастния инцидент Дени случайно инжектирал филъра в артерията, което е довело до смъртта на пациентката. Четири дни след операцията Фуртадо е арестуван и вече е в затвора в очакване на процеса. Друга жертва е 24-годишният модел Марая Силва дос Сантос. Тя е живяла в Дания и е починала от усложнения след пластична операция на седалищните части и корема, извършена в Рио де Жанейро. Трета скорошна жертва на опасната мода е 41-годишната Адриана Ферейра Пинто, която починала шест дни след подобна операция, съобщава lenta.ru.

Конкурсът "Мис БумБум" се провежда за шести път. Във финала участват 27 момичета, по едно от всеки щат в Бразилия. Едно от правилата на конкурса е състезателките да нямат импланти в дупетата, но хирургичните намеси не са забранени за други части от тялото. Тазгодишните финалистки признават, че общият брой на пластичните операции на всички участнички е 78. Повечето от интервенциите са свързани с увеличаване на бюста, липосукция, оформяне на носа и брадичката. Коя от тях ще се окичи с титлата "Мис БумБум" ще стане ясно през ноември.

През април 2018 г. създателят на конкурса Какау Оливър нарече задните части на риалити звездата Ким Кардашиян "повод за национално безпокойство" и призова жените да спрат да копират фигурите на телевизионните звезди. Бяха променени и правилата за участие в конкурса, като се взе решение до него да не бъдат допускани жени с обиколка на ханша над 109 сантиметра, колкото е и обиколката на самата Ким Кардашиян.

Сподели.