Обявиха конкурс за написване на кино сценарий

Pinterest LinkedIn +

Българското кино общество (което описва себе си като "общност от хора, които споделят страстта си към филмовото изкуство") обяви старт на ежегодния конкурс за сценарий на късометражен филм. Целта на конкурса е да подпомогне млади български сценаристи и режисьори в реализацията на техните творби. В него могат да участват автори до 35-годишна възраст.

Основната тема на конкурса за 2018 г. е "Герой" и може да се интерпретира по всякакъв начин. Приемат се текстове с дължина до 20 000 печатни знака за всички видове филми – игрални, анимационни, документални, експериментални. Крайният срок за участие е 31 юли 2018 г.

Професионално жури от български драматурзи, режисьори и продуценти ще оцени проектите и ще връчи няколко отличия през септември, сред които са Наградата за най-добър сценарий в размер на 1000 лева и Награда за най-добър филмов проект.

Пълния регламент на конкурса и формуляр за участие можете да намерите тук.

През 2018 г. конкурсът за сценарий на късометражен филм се провежда за 16-ти път в България. Той стартира през 2002 г. като инициатива на Европейската кино асоциация NISI MASA. До момента в него са участвали над 750 сценаристи и любители, някои от които днес са сред значимите български кино професионалисти.

Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.