Toyota Prius ще опита да използва слънцето за допълнителна енергия

Pinterest LinkedIn +

"Toyota" започва тестове на нова модификация на хибрида Prius. Тя е покрита със слънчеви панели, които събират допълнителна енергия, съобщава "Automotive News Europe".

Тестовете започват този месец. Слънчевите панели ще осигуряват достатъчно енергия, за да може автомобилът да измине 56 км. само на електричество.

"Toyota" и в момента предлага Prius с такива панели, но те са по-малки и помагат повече за намаляване на общата консумация, като зареждат колата само когато е паркирана. Сегашната конфигурация е много по-мощна и работи постоянно, включително и в движение.

Новата система генерира 860 вата допълнителна енергия спрямо 180 вата на досегашната. Панелите са много тънки, за да са максимално леки и гъвкави и да следват формите на купето. Могат да покрият включително задното стъкло, като камера за задно виждане и страничните огледала осигуряват достатъчно видимост.

Тестовете на колата ще се правят в реални условия. Целта на "Toyota" е да провери доколко технологията ще е приложима и полезна в ежедневието и колко ще подобри пробега на Prius.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.