"Toyota" и "Subaru" заедно ще разработват електрически автомобили

Pinterest LinkedIn +

Сложността и предизвикателствата пред електрическите автомобили водят до създаването на нови алианси между производителите. Сега и от "Toyota" и "Subaru" обявяват, че ще работят заедно по разработката на обща платформа за електрически коли.

Та ще може да се използва за изцяло електрически коли от среден и голям клас от гледна точка на размерите. Двете компании ще разработят и общ електрически SUV, който ще предлагат заедно. Той ще се продава в две версии с емблемите на всяка от компаниите.

"Toyota" и "Subaru" си партнират от години, "Toyota" е и най-големият акционер в "Subaru" с малко над 16,7% дял. В общо изявление двете компании казват, че е нужен бизнес модел, който надскача индустриалните граници.

Общият им SUV ще е конкурент на Jaguar i-Pace и Tesla Model Y. "Toyota" и "Subaru" са отворени и за още партньорства с други производители. Те смятат, че е нужна съвместна работа и по производството на батерии, което в момента е сред основните предизвикателства.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.