"Toyota" превзема европейския пазар с хибриди

Pinterest LinkedIn +

В "Toyota" са доволни от стратегическото си решение да се концентрират върху хибридните модели на европейския пазар, отбелязва "Automotive News Europe". Преди около десетилетие компанията реши тези модели да са основен фокус в Европа.

Решението се оказа повече от правилно. Хибридните модели на "Toyota" в Европа се радват на голям интерес и над 75% от някои модели, които компанията продава на Стария континент, са именно хибридните им версии.

Освен това хибридите помагат на "Toyota" да остава значително под все по-строгите прагове на вредните емисии, които навлизат в ЕС. Това спестява разходи на компанията, както и не губи време в тестване на новите модели, което се наложи на доста производители.

В резултат "Toyota" постигна целта си да продава 1 млн. автомобила годишно до 2020 г. още през 2017 г. При това компанията очаква ръстът да продължи, като ще пуска още хибриди и SUV модели.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.