"Toyota" изтегля 2,4 млн. хибрида, включително и в Европа

Pinterest LinkedIn +

От "Toyota" обявиха, че компанията ще изтегли 2,43 млн. хибрида заради проблем със системата, който може да доведе до угасване на двигателя. Засегнатите автомобили са почти в целия свят, съобщава "Ройтерс".

В изтеглянето са включени всички бройки на Prius и Auris, които са произведени между октомври 2008 г. и ноември 2014 г. Това са около 1,25 млн. автомобила в Япония, 830 000 броя в Северна Америка и около 290 000 бройки в Европа. Проблеми има и с коли в Китай, Африка, Океания и други региони.

От "Toyota" казват, че рискът от проблеми е минимален. В редки случаи автомобил с проблем с хибридната система може да не успее да активира режима за аварийно предвижване. Това ще доведе до загуба на мощност, спиране на автомобила и угасване на двигателя.

От компанията казват, че няма информация за каквито и да е инциденти, породени от този проблем. Клиентите, които притежават засегнат от изтеглянето автомобил, могат да се свържат с дилърите си за повече подробности за процеса на отстраняване на проблема.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.