"Toyota" ще покаже новата Supra на фестивала в Гудууд

Pinterest LinkedIn +

"Toyota" обяви, че ще покаже работещ прототип на новата Supra по време на "Фестивала на скоростта в Гудууд", предаде "Autocar". Фестивалът е между 12-ти и 15-ти юли т.г. Очаква се тогава колата да мине по популярното трасе, но все още скрита с доста камуфлаж.

Новото поколение на един от най-популярните спортни модели на "Toyota" се очаква през 2019 г. Тя ще е директен конкурент на Porsche 911 и на останалите спортни коли в този клас като BMW Z4 и др.

Новата Supra най-вероятно ще има 3-литров редови 6-цилиндров двигател с турбо. Това ще му позволи да развива 335 к.с. и 450Nm въртящ момент, поне по неофициални данни. Двигателят ще работи в комбинация с 8-степенна автоматична предавателна кутия.

Същите двигател и кутия ще се предлагат и в новото BMW Z4, като са разработени именно от BMW. Supra ще споделя и същата карбонова архитектура като Z4, която пък е взета от i3, i8 и от настоящата 7-ма серия. По-натам се предвижда да има и хибридна версия на двете коли.

Според други все още непотвърдени данни новата Supra ще бъде по-голяма и по-тежка от GT86. Колата ще тежи 1496 кг., което е с 14 кг. по-малко от последното поколение на Supra, което беше спряно през 2002 г. Тя ще е и малко по-висока и по-широка спрямо предшественика си, но ще е по-къса.

Целта на Supra ще е да поставя на първо място удоволствието от шофирането. Колата няма да е най-бързата в сегмента си, но ще претендира, че е една от най-приятните за шофиране и способна в завоите. Въпреки че споделя общи елементи с Z4, от "Toyota" казват, че Supra ще се усеща и ще управлява съвсем различно.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.