Toyota ще представи новия RAV4 в Ню Йорк

Pinterest LinkedIn +

Toyota ще представи четвъртото поколение на популярния модел RAV4 по време на автосалона в Ню Йорк. Засега компанията показва единствено снимка на силуета на автомобила на фона на красив залез, съобщава "Autocar".

Новият RAV4 ще бъде директен конкурент на Ford Kuga, като ще използва някои от последните новости в технологичния арсенал на Toyota. Сред тях са и две хибридни версии. Едната ще използва системата от последния Prius със 121 к.с. Другата ще разчита на представения наскоро от Toyota най-ефикасен двигател досега, като ще развива 178 к.с.

Очаква се да има и поне една версия с изцяло традиционен двигател, най-вероятно бензинов. Почти сигурно е, че новият RAV4 няма да се предлага с дизелов двигател. Това е естествено следствие на променящия се пазар. Едва 7% от всички продажби на Toyota във Великобритания за миналата година са на дизелови модели.

Новият RAV4 ще е базиран на новата архитектура на Toyota, която се използва и от Auris. Засега компанията запазва останалите детайли около новия RAV4 в тайна. Автосалонът в Ню Йорк е от 30-ти март до 8-ми април т.г.
Сподели.