"Toyota" планира 31 нови модела за следващите 36 месеца

Pinterest LinkedIn +

"Toyota" планира много активни 36 месеца, съобщава RoadShow. По време на годишното парти в Детройт на "Toyota Motor North America" е било съобщено, че компанията ще обяви 31 нови модела през следващите 36 месеца.

В това число влизат както обновени версии на вече предлагани автомобили, така и изцяло нови модели. Промените ще започнат още от 2020 г.

Компанията е предвидила 10 нови предложения, които ще са позиционирани както в бранда "Toyota", така и в "Lexus". Сред тях ще има и "продукти, които в момента не се предлагат от нито един от двата бранда".

Засега от "Toyota" не дават повече подробности за плановете си. Вместо това компанията се фокусира в представянето си тази година, като казва, че автомобилната индустрия е на път да продаде 17 млн. коли в рамките на календарната година.

От компанията очакват спад на общия пазар с около 300 000 броя през следващата година, което няма да е особен проблем за индустрията.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.