Томи Виркола ще режисира филмовата адаптация по комикса Afterburn, Джерард Бътлър в главната роля

Pinterest LinkedIn +

Норвежкият режисьор Томи Виркола ще заеме мястото на Антоан Фукуа в екранизация на sci-fi комикса Afterburn, а освен това ще пренапише сценария за лентата.

За главната роля се спряга името на Джерард Бътлър, заинтересован от продукцията още от 2010 г. След отдръпването на Фукуа от лентата бъдещето й беше под въпрос, но с подновяването на работа по нея, звездата от "300" отново е започнал преговори за участие.

Историята в комикса се развива в близкото бъдеще, когато голямо слънчево изригване превръща Азия, Африка и Европа в пустош, а оцелелите форми на живот мутират от радиацията. В цялата тази разруха остават множество съкровища, които са желани от т.нар. "западни" клиенти. Срещу заплащане определени наемници са готови да вляза в зоната, сложена под карантина, и да се сблъскат с други наемници, банди и мутирали същества, за да изпълнят поръчката.

Томи Виркола става популярен със странните си смесвания на стилове, като сред режисираните от него заглавия се отличават включващият зомби-нацисти ужас Dead Snow, както и норвежката пародия на Kill Bill – Kill Buljo. Последно, Виркола се е заел с екранизацията на детската приказка "Хензел и Гретел" – "Хензел и Гретел: Ловци на вещици".

Продуценти на Afeterburn са Тоби Магуайър (Spider-Man), Нийл Мориц (21 Jump Street) и Райън Кавана (Mirror, Mirror).  

Сподели.