Театър на абсурда: Мартин Карбовски създаде "Крава"

Pinterest LinkedIn +

Журналистът Мартин Карбовски написа пиеса на абсурда. "Това е модерен абсурдизъм, взет от съвременния информационен поток, деструктуриращ логиката на миналото. Драматургията е основана на новинарския психологически автоматизъм, на който се доверява съвременното общество и който често ни подвежда или отвежда към почудата от днешния ден" - се казва в описанието на творбата, чиято премиера предстои днес, на 29 април.

Структурата на текста следва мантрите на електронното общуване и политическия шаблон. Те са вплетени в обикновената битова, но и библейска история за безкрайната стойност на изгубеното от стадото животно и за неговото завръщане, "което се оказва пазарлъка на епохата вплетен в идиомите на новата либерална идеология".

Авторът вижда своята "Крава" като метафора на социо-политическите отношения днес, завършващи с абсурден, но узаконен резултат, гарантиран от вулгарния инцест на интересите на дребния човек с патологичната политическа грубост на съвремието.

Желаещите да се потопят по-дълбоко в абсурда, в който всъщност живеем, могат да го направят тази вечер в "Theatro Club".

Сподели.