Карбовски заведе френския писател Бегбеде в ромското гето във Варна

Pinterest LinkedIn +

Нашумелият съвременен френски писател Фредерик Багбеде се оказа гост на българския телевизионен водещ Мартин Карбовски. В предстоящото издание на предаването "Втори план" Карбовски ще покаже един истински културен сблъсък − между френския интелектуалец и циганското гето във Варна.

Именно там е решил да заведе госта си скандалният водещ.

"Потърсих не просто умен човек, а всепризнат ум − култ, не просто нашенски, а световен човек, за да даде акъл какво да правим с проблема бедност и проблема липса на култура, или по-скоро проблемът − културата да бъде асимилирана от не-култура" − анонсира Карбовски предаването си. 

Фредерик Бегбеде е учил в престижни парижки лицеи, след което се дипломира в реномирания Институт за политически науки в Париж. Приключва своето образование с диплома по маркетинг в специализирано училище за журналистика и комуникации.

У нас той е популярен с романите си "9,99", "Любовта трае три години", "Мемоари на един откачен младеж", "Романтичният егоист", "Помощ, простете" и др.


Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.