"Викторе, тръгни си" − призова Мартин Карбовски водещия на сутрешния блок по Нова телевизия

Pinterest LinkedIn +

За броени часове един разговор в сутрешния блок на "Нова телевизия", завършил със заплаха към водещия Виктор Николаев, предизвика широк обществен отзвук в другите медии.

"Обвинявам директно мениджърите на големите телевизии за това, което прави един депутат с един водещ" − написа Мартин Карбовски по този повод в текст, озаглавен "Викторе, тръгни си" и поместен в lentata.com.

Причина за разгорелите се страсти станаха думите, които депутатът Антон Тодоров отправи към Виктор Николаев: "Много силни думи употребявате. Ще ви изядат хляба. Вече изядоха хляба на колежката ви. И тя беше тръгнала така в някаква посока, но гледам, че липсва в столчето ù". Саркастичният коментар беше провокиран от въпрос на водещия, свързан с широко коментираната тема за нередностите при процедурата по закупуване на нови изтребители за армията.

Настоящият телевизионен сезон започна без Анна Цолова, която години наред партнираше на Виктор Николаев в "Събуди се". Причината тя да напусне предаването засега не е обявена официално, но се носят слухове, че журналистката се готви да оглави седмично предаване.

Междувременно медията не за пръв път попада в центъра на общественото внимание. Преди няколко месеца разследващият журналист Васил Иванов шумно напусна Нова телевизия, обвинявайки ръководството ù в системна цензура, а малко след това телевизията се раздели с дългогодишния директор на "Новини и актуални предавания" Дарина Сарелска. През септември 2017 г. новинарския екип беше оглавен от бившия шеф на БНТ Вяра Анкова.

По повод днешния скандал от Нова телевизия обявиха: "Позицията на Нова Броудкастинг Груп е следната: NOVA приема отправянето на заплахи от публични фигури към журналисти за недопустимо поведение. Ръководството на медията застава зад Виктор Николаев и останалите журналисти, чиято работа е да задават въпроси. Квалифицирането на журналистическите въпроси, вместо даването на отговори, е опит за подмяна на актуалните теми".

Сподели.