Нова телевизия освободи Дарина Сарелска месеци след скандала с Васил Иванов

Pinterest LinkedIn +

"Дарина Сарелска вече не е директор "Новини и актуални предавания" в Нова Броудкастинг Груп. Силва Зурлева, член на Борда на Директорите, ще поеме ежедневното оперативно управление на новините и актуалните предавания на NOVA в тясно сътрудничество със съществуващия екип" − обявиха от медията чрез официално прес съобщение.

"Всички ние благодарим на Дарина за усилията, които допринесоха за издигането на Новините на NOVA до сегашната им позиция на несъмнен лидер в ефира. Надяваме се, че Дарина ще успее в бъдещите си проекти. Аз ще продължа да работя с всички членове на екипа на новините и съм уверена, че заедно ще запазим най-високите постижения на медията, както и ще продължим да се развиваме" − коментира Силва Зурлева.

От своя страна досегашната директорка Сарелска заяви: "Гордея се с това, което постигнахме в последните 4 години. Новините на NOVA заеха заслужената си лидерска позиция на пазара. За мен тази промяна е за добро. Надявам се да бъде и за доброто на NOVA и новините, към които оставам привързана. Разчитам, че екипът ще продължи да работи по същите високи професионални принципи и стандарти, както през четирите години, в които бяхме заедно. Благодарна съм за натрупания опит и гледам напред към бъдещи проекти".

Новината идва няколко месеца след грандиозния скандал в телевизията, в който беше замесено името на Сарелска и който стана публичен благодарение на бившия вече разследващ репортер на Нова Васил Иванов. През април той заяви: "Днес напуснах Нова телевизия след 14 години работа там. Тръгвам си заради системна цензура, налагана през последната година от страна на директора на "Новини и актуални предавания" - Дарина Сарелска".

Нападките между двамата продължиха известно време, а към днешна дата и двамата не вече не работят в Нова телевизия.

Сподели.