Светът се побърка по българска песен благодарение на израелски диджей (Видео)

Pinterest LinkedIn +

На 25-годишния Сaги Абитбул се дължи фактът, че една българска фолклорна песен се издигна от пепелта и заживя нов живот.

Израелският диджей използва "Чичовите конье" за най-новия си проект Stanga, който се появява като клубна версия в началото на 2016 г. През август парчето има вече видеоклип и започва истинското му пътешествие из мрежата. В официалния YouTube на Саги, който гради кариера и като продуцент, оригиналният микс е слушан над 8 млн. пъти.

Младият мъж даде интервю специално за "Дарик", в което коментира с подробности Stanga.

"Това е игра на топка, която играех като малък. Вид футболна игра, при която всеки играч има право да докосне топката само веднъж и да се опита да отбележи точка. Нещо като да вкара гол.... След като приключих работата по песента, започнах да търся име, което би описало най-добре текста, поне според мен. Заради малките щрихи от различни видове музика си казах, че това ще бъде идеалното заглавие за нея", казва той.

"Това е част от последните ми проекти, в които искам да съчетая електронното звучене с музика от различни части на света в една песен. Непрекъснато изследвам звученето на различните култури и така открих „Чичовите конье", която се оказа българска народна песен."


Сподели.