Студиото на Стивън Спилбърг пренася Need for Speed на голям екран

Pinterest LinkedIn +

Филмовото студио на Стивън Спилбърг - DreamWorks Studios, е закупило правата за екранизацията на най-успешната рейсинг поредица на всички времена – Need For Speed.

Проектът вече е в ход и е с висок приоритет – сценаристът на миналогодишния блокбъстър Real Steel, Джон Гатинс, е започнал работа по скрипта, който няма да бъде базиран на конкретна игра (до края на 2012 г. броят им ще стане 19). С режисурата се е нагърбил Скот Уо - партньор на Майк Макой в заснемането на издадения в началото на тази година касов военноморски екшън Act of Valor.

"Филмовата адаптация на Need For Speed сериите ще бъде високоскоростна, високооктанова лента в традициите на великолепните класически филми с коли от 70-те години на миналия век, издържана изключително в духа на гейм поредицата", казва се в съвместното изявление на Electronic Arts и DreamWorks.

Стивън Спилбърг, от своя страна, определя Need For Speed като "епична видео игра, която сякаш е създадена, за да бъде екранизирана".

DreamWorks планират да дадат старт на снимките в началото на 2013 г., а премиерата на филма – за 2014 г. Междувременно още тази есен (30 октомври), Electronic Arts ще издадат следващата NFS игра, разработвана от Criterion Games Need for Speed Most Wanted.

Сподели.