"SSC" ще гони рекорда за най-бърз автомобил с нод модел с 1350 к.с.

Pinterest LinkedIn +

Американската компания "SSC" обяви, че ще представи своя нов хиперавтомобил по време на Седмицата на автомобилите в Пебъл Бийч в края на този месец. Компанията ще иска новият модел Tuatara да подобри рекорда за най-бърз автомобил, съобщава "Autocar".

Tuatara ще има 7-литров V8 битурбо двигател, който ще развива 1350 к.с. Според SSC автомобилът ще постигне "с лекота" скорости от над 447 км/ч.

Първата цел на Tuatara ще е рекордът на Koenigsegg Agera RS. В края на миналата година автомобилът достигна именно 447 км/ч средна скорост при официалния опит за поставяне на нов рекорд. С това той победи предишния рекорд на Bugatti Veyron Super Sport от 431 км/ч.

SSC Tuatara се цели и още по-високо. Макар да не го е потвърдила официално, компанията най-вероятно гони митичната граница от 300 мили в час или 483 км/ч. Именно това е целта и на конкурента "Hennessey", който обяви, че неговият хиперавтомобил Venom F5 ще достигне тази скорост, като работи заедно с "Michelin" за създаването на необходимите за тази цел гуми.

От "SSC" казват, че Tuatara ще е много бърза с "несравним" коефициент на въздушно съпротивление. Освен това автомобилът няма да е направен само за високи скорости в права линия, а ще е идеален и за каране на писта, казват още от компанията, която ще представи всички подробности за модела в края на този месец.
Сподели.