"Pininfarina" показа концепция на своя първи електрически хиперавтомобил с 2000 к.с.

Pinterest LinkedIn +

"Pininfarina" е известна като компанията, която е създала дизайна на някои от най-популярните и обичани автомобили в историята. Тя е в основата и на дизайна на много от моделите на "Ferrari". Брандът беше възроден от индийската компания "Mahindra & Mahindra", като планира да има и свои собствени автомобили, съобщава "Automotive News".

"Automobili Pininfarina" представи и първия си проект – хиперавтомобила PF0. За момента той беше показан само на рисунки, а официалният му дебют ще е следващия месец по време на автомобилното изложение в Пепъл Бийч в САЩ.

PF0 е доста смел проект. Колата ще е електрическа, като ще има максимална скорост от 400 км/ч и ще развива мощност, която е еквивалент на 2000 к.с. Предвижда се при нормално шофиране да има пробег от около 400 км.

При спортно шофиране обаче PF0 ще бъде доста по-агресивна машина. Тя ще достига 100 км/ч от място за около 2 секунди и ще достига 300 км/ч за по-малко от 12 секунди.

"Pininfarina" държи много и на красивия външен вид на колата. "Имаме два ключови елемента в нашата дизайнерска философия – чистота и красота... Искаме много изчистени форми, които да не преувеличават детайлите, но искаме и да почетем историята на най-добрия дизайн, който "Pininfarina" е създавала през годините", казва Лука Боргогно, главен дизайнер на компанията.

Самата кола ще бъде готова и в ръцете на клиентите в края на 2020 г., като цената ѝ ще е между 2 млн. и 2,5 млн. долара. "Pininfarina" иска PF0 да се превърне в колекционерски модел и затова ще има не повече от 150 бройки.
Сподели.