"Apollo" обещава "Интензивни емоции" с новия си хиперавтомобил

Pinterest LinkedIn +

Германската автомобилна компания "Apollo" представи новия си хиперавтомобил. Той носи името "Intensa Emozione" (или "интензивна емоция"), като ще бъде популярен и чрез съкратеното име IE.

Колата е директен конкурент на най-бързите, мощни и скъпи спортни автомобили. Тя има 6.3-литров V12 двигател, който развива 769 конски сили. Впечатляващото е, че те се постигат без никакви помощници. Няма хибридна система, няма турбо.

Максималните обороти преди червената линия са 9000 в минута, а максималната мощност идва при 8500 оборота. Въртящият момент е 760Nm. Мощността се предава към колелата чрез 6-степенна секвенциална механична кутия.

Идеята е колата да бъде максимумът на възможното на механиката. Все пак има тракшън контрол, но дори той може да бъде изключен напълно.

"Intensa Emozione" определено ще има какво да предложи. Теглото на колата е едва 1250 кг. Това ѝ позволява да се изстреля от място до 100 км/ч за 2,7 секунди и да достигне максимална скорост от 334 км/ч.

В стила на предишните автомобили на "Apollo" и IE има окачване в стил Formula 1, което може да се настройва и персонализира, стига разбира се собственикът да разполага с необходимите познания за целта.

Лудият външен вид на IE е и функционален. При скорост 300 км/ч аеродинамичният натиск е близо 1360 кг.

Intensa Emozione ще струва "скромните" 2,3 млн. евро. Ще бъдат направени само 10 бройки от автомобила. Собствениците им ще получат и достъп до специално събитие на писта с останалите 9 притежатели на IE. Те ще имат и приоритет при поръчката на следващия хиперавтомобил на "Apollo" − "Arrow", който ще има 1000 к.с.

Сподели.