"Срещу новините" започна новия си сезон по БНТ1 със скандал между естрадата и фолка

Pinterest LinkedIn +

"Опитаха се да ни разпнат от съседния попфолк, но могат ли облачетата да закрият слънцето!" - така избухна в първото за сезона съботно издание на "Срещу новините" по БНТ1 екстравагантната естрадна легенда Петя Буюклиева. Фразата бе отправена към седящата срещу нея попфолк дива Пепа Петрова, позната в миналото като Пепа Секса. Чисто новите водещи Косьо Лунгов и Играта едва удържаха разговора да не ескалира в женски бой. Скандалът бе провокиран от първата тема на предаването, разискваща има ли възход на поп музиката в България. Гости в студиото бяха още рапърът Кристо и известният музикант Венци Мицов, които едва взимаха думата от разгорещените си колежки и така рокът и рапът не успяха много да се вредят в спора.

Колоритната попфолк певица не остана назад от Буюклиева, отвръщайки, че "облачето" е траело цели 15 години, а естрадата отдавна е забравена.

Петя пък сравни попфолк певците с бройлери и обяви, че в момента записва в английски студиа, като разпя публиката със стария си хит "Жена на всички времена". Венци Мицов заключи, че самата организация на шоубизнеса в България куца, понеже няма нито синдикати, нито защита на правата на изпълнителите.

Улична анкета показа, че най-популярни са точно хип-хоп парчетата на лятото – тези на Графа и Бобо, Криско, Играта и Лео, и никой не се сети нито за фолка, нито за естрадата.

В неделното издание на "Срещу новините" Криско разкри, че до края на годината подготвя две парчета – едно негово и друго в комбина с италиански рапър.

Сподели.